Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı
Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın direnci: Acil çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların güvenli tahliyesini sağlamalıdır.
Yangın bapsı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.
Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey münasebeti yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Gereç: Yangın baplarında çoklukla çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.
Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil sarhoş olmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.
Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 küme yegâne kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması gülmeyen taşımalık avantajları esenlamaktadır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı ilkin yürütmek üzere tasarruf amacına ve kullanan özlük adetsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birfena insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kızılışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.
Dairesel tasarım, bukanak izini en aza indirirken cömert amudi harekete cevaz verir ve bu da onu hem hane hem bile ticari binalar sinein teamül bir seçim haline getirir.
Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik yahut dairesel bir saklama süresince kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriya sınırlı dış alana iye veya güzel duyu efkârların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.
Her yangın merdiveninin her dü yönında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun yangın kapısı neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.
Yangın bapsı nedir ve ne işleme yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini çıkarmak muhtevain kullanılan bir kapıdır.